Теория на Нострадамус за края на света

nostradamus3

В книгата често се повтаряло изображение на колело с 8 спици, за което се твърди че представлява пресечната точка на Божествения кръст (на ъглите на галактическия център и небесния екватор) и на Земния кръст (ъглъл, които правят равноденствиетои слънцестоенето).

 

Двата кръста са в съответствие веднъж на всеки 13000 години, и познайте, това ще се случи през 2012.

 

Книгата за Армагедон на Нострадамус има изображение, което показва три слънчеви затъмнения, следвани от лунно затъмнение, което показва, че някъде между 1992 и 2012 г. светът ще свърши.

 

Вероятният катаклизъм е голямо наводнение, защото има странна рисунка на която учените твърдят, че е има спасителен сал.

 


Кои Прогнози на Нострадамус се сочат като сбъднали се?

  • Царуването на Наполеон
  • Възходът на Хитлер
  • Атомната бомба
  • Убийството на Кенеди

 

Защо може всичко това да са Глупости:

 

Нека за секунда се игнорира факта, че книгата съдържа три различни стилове почерк, че тя е копие на оригинал така повреден, че голяма част от него не може да се дешифрира, и че отново всеки съпоставя събития настъпили и преди откриването на книгата през 1982 година.

 

Ние все още не сме уточнили за кои точно „три слънчеви затъмнения + лунно затъмнение“ става въпрос. Има десетки лунни и слънчеви затъмнения, които се случват по време на 20-годишния период от 1992 г. и 2012 г., а не само четири, тъй както теорията предполага. Има един период между 2007 и 2008 г., който отговаря на критериите на книгата, но това само повдига въпроса „Защо, по дяволите, света не се е взривил още“.

 

Ако всички тези предсказания са фалшиви (което те най-вероятно са), как те успяват да имат нещо общо с 2012?

 

Ето как.

 

В края на 2007 г., History Channel прокара специален филм за изгубената книга на Нострадамус, чиято интерпретации бе толкова тънка, че бихте могли да си направите извод за един песимистичен край на света.

 

А вълната за края на света през 2012 така заля интернет, че това стана най обсажданата тема.

 

Очаквайте още теории за крайа на света и 2012г…

You may also like...